ازدحام جمعیت در سالن فرمانداری مشهد مانند هفتههای گذشته خبر از مراجعانی میدهد که با دغدغهها و درخواستهای متفاوتی به دیدار مردمی با فرماندار آمده اند. از کاستیها در محلات حاشیه شهر گرفته تا دغدغه معیشت، توسعه کسب و کار و صفهای انتظار طولانی برای وامهایی که تکلیف دولت به بانک هاست، اما در دست انداز ضامن و نبود بودجه و... گیر کرده است.
این بار عمده مشکلات مردمی حول وامهای بانکی میچرخد. شهروندی ماه هاست در پیچ و خم هزار توی وام گرفتن به بن بست خورده است. شهروند دیگری برای وام فرزندآوری اقدام کرده و هنوز در نوبت ارجاع پرونده منتظر است. البته در این میان برخی به امید یافتن شغلی به سراغ فرماندار مشهد آمده اند و برخی هم دغدغهها و درخواستهایی درباره تأمین مسکن دارند.
زن میان سالی مدارکش را مقابل فرماندار میگذارد و میگوید: برای وام ازدواج دخترم ضامن ندارم. ۲۵۰ میلیون تومان سفته گذاشته ام. یک آشنا هم ۲۳۰ میلیون تومان چک داده است. از شخصی هم تقاضا کرده ام پروانه کسب برایم بیاورد. ۳۰ میلیون تومان هم ۱۰ ساله در بانک پول گذاشته ام، اما باز هم بانک قبول نمیکند و میگوید که باید حتما ضامن معتبر بیاورم. از آبان سال گذشته پیگیری کردیم، در نهایت گفتند ضامن بیاورم.
محسن داوری، فرماندار مشهد، بعد از طرح مشکل شهروند بلافاصله در تماس با رئیس شعبه، مسئله را پیگیری میکند و در نهایت با نامه ای، مراجعه کننده را به بانک مربوط ارجاع میدهد.
مراجعه کننده دیگری از پرداخت نشدن وام فرزندآوری گلایه دارد و میگوید: فرزند سومم به دنیا آمده است و درخواست وام را هم ثبت کرده ایم، اما ۹ ماه گذشته و هنوز پرونده ام ارجاع داده نشده است. با دو فرزند دیگر مدام باید در حال رفت و آمد برای پیگیری وام باشیم، اما فایده ندارد. فرماندار به دنبال درخواست این شهروند نیز پرونده و مستندات موجود را پیگیری میکند و از طریق معاونان، مسئله وام مراجعه کننده را در دستور پیگیری قرار میدهد.
پیرمردی که به سختی میتواند روی صندلی بنشیند از مراجعانی است که یارانه اش به مشکل خورده است، میگوید: مغازه کوچکی دارم. تحت حمایت کمیته امداد زندگی میکردم. دستگاه کارت خوان گذاشتم. حالا اعلام کرده اند که، چون دهک بالایی دارم یارانه ام را قطع کرده اند. فرماندار در پاسخ به درخواست این مراجعه کننده میگوید: کارت خوانهایی که فعالیت داشته باشند گردش مالی صاحب آن بررسی میشود و وقتی فرد دهک بالایی داشته باشد، یارانه قطع میشود. باید دقت کنید که شخص دیگری از مغازههای اطراف و ... از کارت خوان شما استفاده نکند.
داوری درباره مشکل این شهروند میافزاید: باید اعتراض خود را ثبت کنید. این مسئله از تهران بررسی میشود و تا زمان اعلام نتیجه باید صبر کنید.
زن جوانی، از دیگر مراجعان است که درباره مشکلش میگوید: سه فرزند دارم. در خانههای خیریه زندگی میکنم. قبلا ۳ میلیون رهن و ۳۰۰ هزار تومان اجاره میدادم. حالا مبلغ را به ۱۰ میلیون رهن و ۶۰۰ هزار تومان اجاره افزایش داده اند، واقعا ندارم. چه باید بکنم؟ اگر وام هم بدهید، چون مشکل جسمی دارم و توان کار کردن خارج از خانه را ندارم برای پرداخت قسط به مشکل میخورم. فرماندار مشهد در توضیح اینکه نیاز به اشتغال خارج از منزل نیست، میگوید: برای شما شغلی در خانه مهیا میکنیم که از طریق مشاغل خانگی کسب درآمد کنید. از طریق همین درآمد قسط وامی را که برای کمک داده میشود، بپردازید.
مرد میان سالی مقابل فرماندار مینشیند و میگوید: پنج سال پیش فرزندانم با کتک و دعوا من را از خانه بیرون کردند. همه دارایی ام را گرفتند. بعد از این اتفاق آواره شدم. در پارک میخوابیدم تا اینکه ازدواج کردم، اما شرایط خوبی نداریم. مشکل غذا و دارو داریم. از یک ماه قبل تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفتیم، اما این اصلا کفاف زندگی مان را نمیدهد.
فرماندار این مراجعه کننده را نیز برای مساعدت و همراهی و رفع مشکل به یکی از کارمندان ارجاع داد تا با بررسی شرایط، همراهی لازم انجام شود.
در پایان این دیدار محسن داوری، فرماندار مشهد، درباره محوریت و اولویت اصلی درخواستهای مردمی، میگوید: بیشتر درخواستهای مردم در حوزه وام، معیشت و اجاره خانه بود. برخی را برای داشتن اشتغال پایدار معرفی کردیم که به وام بسنده نشود و زندگی خود را با وام گرفتن برنامه ریزی نکنند.
داوری میافزاید: افرادی هم که طبق قانون باید وام میگرفتند مشکلاتی با بانک داشتند که ارجاع داده شدند تا مشکل برطرف شود. برخی هم مشکلاتی با دستگاههای زیرساختی داشتند که برایشان مکاتبه صورت گرفت تا مشکلشان برطرف شود. تقریبا اغلب مشکلاتی که مراجعان داشتند را توانستیم حل کنیم تا با دست پر از فرمانداری خارج شوند.